<

YouSee tilbud - opsigelse 02-02-2017 - 11:32

YouSee tilbud - opsigelse

Ejere, der automatisk er overført fra YouSee individuelt abonnement via COAX/antennestik til foreningsabonnement på samme, har netop modtaget mail eller brev om opsigelse!

Tryk på overskriften for at læse mere.

Brevet lyder som følger:

 

2. februar 2017
Ordrebekræftelse
Vi bekræfter din opsigelse.
Din ordre udføres den 1. februar 2017
Opsigelse af tv Tv-signalet bliver først afbrudt umiddelbart efter din ordre udføres, men du faktureres til datoen, der fremgår af specifikationen.
Vilkår for aftalen For bestillingen gælder de til enhver tid gældende priser og 'Generelle vilkår for levering og drift af YouSee’s tjenester' med supplerende 'Abonnementsvilkår for kabel-tv hos YouSee' samt eventuelle tillægsvilkår.
På næste side kan du se detaljerne for ordren.
Har du spørgsmål, er du velkommen til at ringe til os eller klikke ind på yousee.dk.
Venlig hilsen
YouSee Kundeservice

 

Jfr. informationen, der er blevet opsat på tavlerne og udsendt som nyhedsbrev i går den 01.februar, bekræfter YouSee, at alle tilmeldte (overførte) ejere, der modtager signal via antennestikket/COAX fra 01.februar registreres som foreningskunder.Dette brev er derfor alene den juridiske information om at husstanden ikke længere er individuel abonnent og fortsat skal betale individuel pris.

Uheldigvis fik vi ikke i går at vide, at dette opsigelsesbrev ville komme - i så fald havde vi selvfølgelig omtalt det.

Som nævnt g.d. fortsætter YouSee med at levere TV-signal i minimum 3 uger efter at kanalvalgsbrevet er fremsendt og modtaget.

Ejere skal, når brevet er modtaget, ringe til YouSee for at oplyse, hvilke services, de ønsker at fortsætte med efter denne periode.

Se alle nyheder <